Rechter. Foto: iStock / Wavebreakmedia

Taxichauffeur vrijgesproken van aanranding passagier

Rechter. Foto: iStock / Wavebreakmedia (onbeperkt gebruik)

Een 47-jarige taxichauffeur uit Oostende is vrijgesproken van de vermeende aanranding van een klant. Een passagier beweerde dat ze na een nachtje stappen werd betast in het taxibusje. De chauffeur ontkende dit en de rechtbank stelt hem in het gelijk.

Het voorval vond plaats in de nacht van 7 op 8 maart 2020, bericht Het Laatste Nieuws. De vrouw uit Bredene had een feestje gevierd bij vrienden in Oostende en aan het Marie-Joséplein besloot ze rond 5.00 uur samen met enkele andere mensen gezamenlijk een taxi naar huis te nemen. Volgens het de vrouw ging het fout toen ze als enige overbleef in het taxibusje. De bestuurder zou plots afgeweken zijn van de route, maakte erotische toespelingen en zou bovendien handtastelijk geworden zijn door over haar been te wrijven. De vrouw drong erop aan dat ze onmiddellijk thuis werd afgezet, wat uiteindelijk ook gebeurde.

Volgens de aanklager, die een schadevergoeding eiste, zette de taxichauffeur bewust de meter in zijn voertuig af om zijn afwijkende route te maskeren. Er werd ook verwezen naar een klacht uit 2015. Toen beweerde een 17-jarig meisje dat ze door dezelfde chauffeur was betast tijdens een rit van Oostende naar Gistel, maar deze zaak werd uiteindelijk geseponeerd.

Onberispelijk gedrag van de taxichauffeur

Volgens de advocaat van de taxichauffeur bleek uit het logboek van de taxi dat de man wel degelijk zijn gebruikelijke route volgde. Ook de rechters moesten vaststellen dat de taxichauffeur geen langer traject dan nodig volgde. Ze haalden ook zijn onberispelijke carrière aan bij de vrijspraak. “De beklaagde is al bijna tien jaar taxichauffeur en komt ‘s nachts veel in contact met ‘bedronken mensen’. Desondanks staat hij niet gekend voor strafbare feiten.”

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.