Rechter met hamer. Foto: iStock / Alexstar

Zelfverklaarde taxichauffeur moet jaar de cel in

Foto: iStock / Alexstar

Een man uit Leuven is veroordeeld tot twaalf maanden cel voor valsheid in geschrifte. Hij vervalste een vergunning voor het uitbaten van een taxidienst. Het bedrijf stond niet op zijn naam, maar hij had er wel de leiding. 

De taxidienst van Ismaïl B. reed bijna acht maanden rond met een vervalste vergunning, schrijft Het Laatste Nieuws. De vergunning had hij zelf nagemaakt. Officieel stond het bedrijf op naam van ene Bilal S., die ook het grootste deel van de aandelen in het bedrijf bezat.

Hardleers persoon met een strafblad

Tijdens de rechtszitting bleek evenwel uit stukken die S. had aangebracht, dat Ismaïl B. de eigenlijke zaakvoerder was. S. werd door hem gebruikt als dekmantel. De zelfverklaarde taxichauffeur kwam niet opdagen bij de zitting, waardoor de rechter vond dat hij zijn verantwoordelijkheid niet nam.

De rechter schreef in zijn vonnis dat de fraudeur blijk had gegeven van een gebrek aan waardebesef en had hem beschreven als een hardleers persoon met een ongunstig strafregister. De officiële eigenaar van het bedrijf werd vrijgesproken.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.