Rechter. Foto: iStock / Wavebreakmedia

Achttien maanden geëist na bedreiging taxichauffeur met mes

Rechter. Foto: iStock / Wavebreakmedia (onbeperkt gebruik)

Een zestigjarige inwoner van Bilzen riskeert een gevangenisstraf van achttien maanden nadat hij een taxichauffeur bedreigde met een mes. De verdachte beweert dat de taxichauffeur juist het mes tevoorschijn haalde. De Bilzenaar beschikt over een uitbreid strafblad.

Het voorval vond plaats op 10 september 2019. Na de rit vroeg de taxichauffeur om af te rekenen, maar dit weigerde de verdachte. “Op de discussie die volgde haalde de beklaagde zijn knipmes boven om de chauffeur te bedreigen”, wordt de  procureur geciteerd door Het Nieuwsblad. De Bilzenaar raakte zelf gewond bij de actie. Toen de politie hem inrekende, vonden agenten het bebloede mes in zijn achterzak.

‘Ik handelde uit zelfverdediging’

Volgens de verdachte was het juist de taxichauffeur die het mes had bovengehaald en handelde hij uit zelfverdediging. “Ik heb het mes kunnen afpakken en zo heb ik me dan verwond. Die taxirit was al lang betaald”, klonk het. De procureur merkte op dat de verdachte niet was komen opdagen voor verhoor. “We kunnen de waarachtigheid van zijn verhaal dus niet meer nagaan, al zie ik niet in waarom de taxichauffeur hem zou bedreigen”, zo antwoordde de aanklager.

Ook de misdaadgeschiedenis van de Bilzenaar spreekt niet in zijn voordeel. Hij heeft een uitgebreid strafblad. Een maand na het voorval met de taxichauffeur, werd er opnieuw een klacht tegen hem ingediend. Dit keer zou de zestiger een IT’er bedreigd hebben uit de computerwinkel waar hij zijn laptop binnenbracht voor reparatie.

Op 2 juni zal de rechter een uitspraak doen.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.