Rechter met hamer. Foto: iStock / Alexstar

Zware straf voor overvallers die taxichauffeur gijzelden

Foto: iStock / Alexstar

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft twee mannen veroordeeld voor de gewapende overval op een geldkoerier in Hoboken en de gijzeling van een taxichauffeur. Ze kregen een gevangenisstraf opgelegd van respectievelijk negen en zes jaar.

De overval op de geldkoerier vond plaats op 15 oktober 2020, zo meldt de krant Het Laatste Nieuws. De koerier haalde de opbrengsten van de bingokasten op in een café aan de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken, toen hij werd overvallen door het duo. Er volgde wat duw en trekwerk met de koerier waarbij zelfs een pistool afging.

Gijzeling

De koerier rende naar een nabijgelegen winkel en werd achtervolgd door de overvaller. Daar ging de schermutseling verder. De overvaller verliet de winkel en stapte vervolgens in een taxi die iets verderop stond te wachten. Hij zette zijn pistool tegen het hoofd van de chauffeur en eiste dat hij hem naar Brussel bracht. Zijn kompaan wandelde na de overval naar een tramhalte. De speurders konden het duo uiteindelijk oppakken na telefonieonderzoek.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.