Rechter met hamer. Foto: iStock / Alexstar

Werkstraffen voor mishandelen en beroven Hasseltse taxichauffeur

Foto: iStock / Alexstar

Twee mannen uit Hasselt die het gemunt hadden op een taxichauffeur zijn veroordeeld tot werkstraffen. De bestuurder werd mishandeld en beroofd nadat hij het duo erop wees dat er niet mocht worden gerookt in zijn taxi. De chauffeur kon vervolgens vijftien dagen niet aan het werk.

Het incident vond op 3 oktober plaats, meldt Het Nieuwsblad. De twee Hasselaren van 21 en 29 jaar oud stapten samen met een andere vrouw en man iets voor 5.00 uur in de taxi in Runkst. De daders wilden een sigaret opsteken en namen het de chauffeur niet in dank af dat hij dit verbood. Een van de mannen zat achter de bestuurder en nam hem in de wurggreep waarop hij klappen uitdeelde.

Beroving

De chauffeur wist zich los te wringen, maar toen hij naar de politie wilde rijden werd hij bij een stoplicht wederom in een wurggreep gehouden. Daar bleef het niet bij: de dader probeerde ook naar voren te kruipen om nog wat trappen en klappen uit te delen. De vrouw en derde man die in de taxi zaten, waren op dat moment al weggevlucht. Twee mensen in een andere auto die alles zagen gebeuren, wisten de daders van de taxichauffeur te trekken. Een van de twee daders maakte de chauffeur vervolgens nog eens 655 euro en zijn gsm afhandig.

In de rechtbank kwam het duo, dat nog altijd in de gevangenis zat, niet weg met hun daden. De jongste werd veroordeeld tot 210 uur werkstraf of 16 maanden celstraf en een boete van 1.200 euro. Hij bleek een veelpleger, want een deel van die straf heeft hij te danken aan een andere diefstal. De oudste dader kreeg 90 uur werkstraf of een half jaar cel opgelegd. Ze moeten verder de taxichauffeur 1.125 euro betalen en diens werkgever een schadevergoeding van bijna 1.700 euro.

Auteur: Dylan Metselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.