Rechter. Foto: iStock / Wavebreakmedia

Dronken klant berooft ‘naïeve’ taxichauffeur

Rechter. Foto: iStock / Wavebreakmedia (onbeperkt gebruik)

Een nogal goedgelovige taxichauffeur heeft zich door een dronken klant flink laten beduvelen. Bij aankomst op de bestemming trok de beschonken klant zonder te betalen het wisselgeld uit de handen van de bestuurder en ging ervandoor. Uiteindelijk kon de politie de dader oppakken. 

Dit gebeurde na een rit van Herzele naar Gent, een rit die ongeveer 90 euro kost. De passagier toonde in Gent een biljet van 200 euro, maar zei van de bestuurder eerst het wisselgeld te willen zien, zo meldt de krant Het Laatste Nieuws. Zo gezegd zo gedaan. De taxichauffeur haalde 110 euro uit zijn portefeuille, wat hem duur kwam te staan.

Zeer naïef

De klant werd niet veel later geïdentificeerd door de politie en probeerde zich te verdedigen door te beweren dat hij het geld later zou terugbetalen. Die trapte daar niet in en de zaak is nu voorgekomen. “Het is de meest naïeve chauffeur die ik gezien heb. Maar het is wel een goede man. Ik heb al anderen gezien”, citeert HLN de rechter. De dronken klant hangt een straf boven het hoofd. Hoe hoog wordt duidelijk tijdens de uitspraak op 24 maart.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.