Taxi Leuven daklicht

Politie stelt onregelmatigheden vast in Leuven

Taxi Leuven

De Leuvense politie controleerde zondagnacht 27 taxichauffeurs en hun voertuigen. Er werden heel wat inbreuken vastgesteld. 

De Leuvense politie controleerde zondagnacht taxi’s in de omgeving van het station van Leuven. Ze deed dit met de medewerking van politie-inspecteurs uit andere politiezones en met de arbeidsinspectie. In totaal werden 27 taxichauffeurs en hun voertuigen gecontroleerd. Zes taxibestuurders kwamen klanten oppikken terwijl dat volgens hun vergunning niet toegelaten is.

Technische keuring vervallen

Van één taxi was de geldigheid van de technische keuring vervallen. Het voertuig mocht niet langer gebruikt worden voor personenvervoer. Van één bestuurder was de geldigheid van het rijbewijs vervallen. Ook hij moest zijn werkzaamheden dadelijk staken. Er werden voorts nog een vijftal inbreuken op de verplichte documenten bij taxivervoer vastgesteld. De arbeidsinspectie van zijn kant stelde vast dat zes chauffeurs niet in regel waren met de sociale wetgeving.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.