Gent. Foto: iStock / Vladislav Zolotov

Gentse taxichauffeur weigert kletsnatte, stomdronken passagier mee te nemen

Gent. Foto: iStock / Vladislav Zolotov (onbeperkt gebruik)

Een twintiger moest woensdagvoormiddag voor de rechtbank verschijnen voor ongewapende weerspannigheid. Toen een Gentse taxichauffeur de doorweekte, stomdronken twintiger vorig jaar weigerde mee te nemen, ontstond er een zware ruzie. De politie werd erbij te gehaald. Verschillende agenten raakten gewond. 

De feiten speelden zich eind mei 2021, zo meldt de krant Het Laatste Nieuws. Een dronken man had wat gezwommen aan de Graslei in Gent. Toen hij na de zwempartij doorweekt een taxi wilde nemen, weigerde de taxichauffeur de kletsnatte klant mee te nemen. De ruzie die nadien ontstond escaleerde zo erg, dat de politie erbij gehaald werd. Vijf agenten moesten de man in bedwang houden. Twee agenten raakten gewond.

Werkstraf

De procureur vorderde voor de feiten een werkstraf voor de man. De gewonde inspecteurs, die zich burgerlijke partij stelden, vragen elk een schadevergoeding van 350 euro. Volgens de rechter was de was de man niet aan zijn proefstuk toe. De uitspraak valt op 19 oktober.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.