Politie Limburg Hoofdstad

Vier Antwerpse taxichauffeurs krijgen rijverbod

Politie Limburg Hoofdstad – copyright Politie Limburg Hoofdstad

De Antwerpse politie heeft afgelopen vrijdag verschillende taxichauffeurs betrapt op inbreuken. Dat gebeurde tijdens een controleactie waarbij 50 taxichauffeurs werden gecontroleerd, in samenwerking met de sociale inspectie.

Afgelopen vrijdag betrapte de Antwerpse politie verschillende taxichauffeurs op inbreuken, zo meldt Het Nieuwsblad. Een taxichauffeur mocht zijn rijbewijs meteen afgeven aan de politie. Hij was namelijk onder invloed van drugs toen hij klanten vervoerde.

Taximeter niet opgezet

Twee andere taxichauffeurs werden betrapt wegens het niet aanzetten van hun taximeter, alhoewel ze op dat moment wel klanten vervoerden. Het rijbewijs van drie andere chauffeurs bleek vervallen. Een andere  bestuurder reed rond zonder de verplichte bestuurderspas. In totaal kregen vier bestuurders een onmiddellijk verbod om verder te rijden. Vanuit de Antwerpse Provinciale Taxi Unie komt alvast reactie. “Controle van de overheidsdiensten is een beloning voor zij die wel in orde zijn”, zegt voorzitter Koen Van Oorschot. “Dit is dus een goede zaak voor de Antwerpse bonafide bedrijven.”

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.