Chauffeurs betrapt rond luchthaven die niet beschikten over nodige vergunningen

daklicht / beeld gemaakt door Taxipro - Matthias vanheerentals

Bij een grootscheepse controleactie in Machelen, in de regio rond Brussels Airport, werden chauffeurs betrapt. Ze bleken niet in orde te zijn met de arbeidswetgeving. De controle gebeurde door de politiezone VIMA (Vilvoorde-Machelen), samen met de Federale Politie van de luchthaven (LPA) en diverse inspectiediensten.

Rond de luchthaven van Brussels Airport bevinden zich diverse luchthavenparkings die het niet al te nauw nemen met de regels, zo meldt het Nieuwsblad. Tijdens een grootse controleactie, die kadert binnen het globaal veiligheidsplan voor de luchthaven van Zaventem, werden 25 inbreuken vastgesteld. Er werden onder meer diverse milieu- en stedenbouwkundige inbreuken vastgesteld alsook enkele verkeersinbreuken en misleidende handelspraktijken. Zo waren de parkings niet afgesloten zoals op de website staat.

Rijbewijzen

Op het vlak van arbeidswetgeving werden ook inbreuken vastgesteld. De busjes die de toeristen dan vervolgens naar de luchthaven zouden brengen, beschikten niet over de juiste vergunning en de juiste rijbewijzen om personen te vervoeren. De gedupeerde reizigers moesten uiteindelijk een reguliere taxi bestellen om tijdig op de luchthaven te geraken. De overheden hebben dan ook meteen een onderzoek opgestart naar de arbeidsomstandigheden van de chauffeurs en andere personeelsleden die door deze bedenkelijke vennootschappen tewerk gesteld worden.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.