Rechter met hamer. Foto: iStock / Alexstar

Taxichauffeurs betrokken bij dealen van cocaïne

Foto: iStock / Alexstar

Begin deze week is een 25-jarigeleider van een grote bende die cocaïne dealde in Lokeren, Sint-Niklaas en Gent veroordeeld tot een celstraf van zeven jaar. Het gaat om een bende van in totaal 11 leden, waarvan er enkelen taxichauffeur waren.

De bendeleider kreeg een boete van 32.000 euro en mag zijn winst, die geschat wordt op 636.000 euro, terugbetalen, zo meldt Het Laatste Nieuws. Zijn kompaan krijgt eveneens een boete en mag zijn winst terugbetalen. Andere bendeleden kregen straffen die oplopen tot vier jaar.

Professioneel te werk

De bende werd betrapt toen in het voertuig waarmee de bendeleider en zijn taxichauffeur naar Gent waren afgezakt, een hoeveelheid cocaïne aangetroffen door de Gentse politie. Die ontdekking leidde tot een groter onderzoek dat uiteindelijk resulteerde in de identificatie van elf bendeleden, waaronder enkele taxichauffeurs. De bende ging erg professioneel te werk. Ze reden rond in luxevoertuigen met Duitse nummerplaat. Ze  hadden wagens ter beschikking waar verborgen ruimtes in gemaakt waren om blokken cocaïne te vervoeren.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.