Afrikaanse taxichauffeurs betrokken bij mensenhandel

Daklicht beeld gemaakt door Taxipro Matthias Vanheerentals

Het Brusselse gerecht heeft recent een netwerk van mensensmokkelaars opgerold. Daarbij speelden ook taxichauffeurs een rol. Die reden de vluchtelingen naar enkele buurlanden. De vluchtelingen stapten vervolgens in een vrachtwagen die weer in de tegenovergestelde richting met bestemming Engeland reed.  

Het netwerk werd gerund door Albanese criminelen, zo meldt het Nieuwsblad. Ze deden er alles aan om te vermijden dat een vast patroon in hun werkwijze de argwaan van de politie zou wekken. Ze trommelden taxichauffeurs op om hun klanten in Brussel op te pikken en naar onder meer Duitsland, Frankrijk of Nederland te brengen. De ingehuurde taxichauffeurs waren veelal van Afrikaanse afkomst. Er waren zelfs taxichauffeurs die  nog extra geld aan hun klant vroegen, zodra ze doorhadden dat ze een illegaal vervoerden.

Vrachtwagens 

Eenmaal in de buurlanden aangekomen, stonden er vachtwagens klaar. De illegalen werden in vrachtwagens verstopt, die vervolgens weer heel de weg terug zouden terugrijden, richting Engeland. De Brusselse federale politie kwam de mensensmokkelaars al snel op het spoor. Tijdens de huiszoekingen werden ook meerdere auto’s van taxichauffeurs in beslag genomen. Die dreigen nu op bevel van het gerecht openbaar verkocht te worden.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.