Mogelijk zes jaar cel voor ontvoering van Oostendse taxichauffeur

daklicht / beeld gemaakt door Taxipro – Matthias vanheerentals

Zes jaar cel. Dat is wat drie Deense twintigers riskeren voor de Brugse rechtbank voor de ontvoering van een Oostendse taxichauffeur. De rechtbank doet uitspraak op 12 december.

De ontvoering vond plaats op 25 augustus vorig jaar, zo meldt Het Nieuwsblad. Drie Deense mannen bestelden een rit naar de luchthaven. Maar het trio had duidelijk andere plannen met de taxichauffeur. De taxichauffeur werd hardhandig uit de wagen gesleept en ontvoerd. Gedurende twee dagen werd hij vastgehouden in een vakantiehuisje in het Oost-Vlaamse Stekene.

Drugskartel

De dag nadien reed de wagen naar Nederland. In het Nederlandse Nijmegen werd de wagen uiteindelijk staande gehouden. De drie Denen werden gearresteerd en de taxichauffeur mocht herstellen in het ziekenhuis. Volgens het slachtoffer zat een Deens drugskartel achter de feiten. Volgens de Denen hadden ze de taxichauffeur 10.000 euro betaald voor drugs maar kregen ze de koopwaar niet te zien. Volgens de advocaat van de Denen was er van geweld of doodsbedreigingen geen sprake.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.