Aanhouding. Foto: politie.nl

Brusselse taxichauffeur opgesloten in cel na oplichting van tientallen passagiers

Aanhouding. Foto: politie.nl

Minstens 30 passagiers zijn mogelijk opgelicht door een Brusselse taxichauffeur. De chauffeur slaagde erin om de bankkaart van de slachtoffers – veelal zwakkere personen – te verwisselen met een gestolen exemplaar. Daarna plunderde hij hun rekeningen. Dat meldt de Brusselse nieuwswebsite Bruzz.

De taxichauffeur pikte de slachtoffers steeds op aan de uitgang van het Sint-Michiels ziekenhuis in Etterbeek, zo meldt Bruzz. De man vroeg aan de slachtoffers steeds om met bankkaart te betalen. Vervolgens stal hij de kaart en gaf hij een kaart van een vorige klant terug. Met de gestolen kaart voerde de taxichauffeur verscheidene frauduleuze afnames uit en deed ook verschillende aankopen in tal van handelszaken.

Vele klachten

De taxichauffeur kwam uiteindelijk in het vizier na tal van klachten bij de lokale politie van de zone Montgomery (Etterbeek, Sint-Pieters-Woluwe en Sint-Lambrechts-Woluwe). Het ging om verschillende klachten over de diefstal van bankkaarten van bejaarde personen. De taxichauffeur werd geïdentificeerd, voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden. De politie doet een oproep aan slachtoffers om zich te melden via zpz.montgomery.rech@police.belgium.eu.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.