Taxi Leuven

Werk aan stationsplein zorgt voor wrevel bij Leuvense taxi’s

Foto: ProMedia / Matthias Vanheerentals

De taxichauffeurs van Leuven ergeren zich blauw aan de werken op het Martelarenplein. Ze verliezen klanten en vragen dat de stad Leuven hen een andere standplaats geeft.

NMBS bouwt een nieuwe ondergrondse fietsparking onder het Martelarenplein, met plaats voor bijna 4.000 fietsen. Tijdens de werken staan de taxi’s niet meer voor de ingang van het treinstation, maar op het Martelarenplein aan de kant van het busstation. Dat zorgt echter voor heel wat problemen.

“We staan nu verticaal geparkeerd, in twee rijen”, zegt Bart De Rycke van van taximaatschappij Taxi Safe, een bedrijf dat drie taxi’s heeft. “Dat is schandalig. Er zijn gewoon veel te weinig taxiplaatsen. We kunnen hier moeilijk manoeuvreren, want we staan vrij dicht tegen elkaar. We zitten gewoon tegen elkaar gepropt. Onze klanten vinden ons niet meer. De taxistandplaatsen zijn slecht aangegeven”, vindt hij.

Uren zonder klant

Als gevolg daarvan merkt De Rycke dat sommige klanten de taxi’s wel weten te vinden, maar veel anderen juist niet. En dat kost de Leuvense taxibedrijven klandizie. “We staan hier soms uren zonder enige klant te zien. Ik heb al vier uur stilgestaan vooraleer ik een klant heb kunnen bedienen. Op andere momenten is het gelukkig drukker. We hopen echt dat alles snel in orde komt.”

De Rycke wil dat de standplaats van locatie veranderd wordt. “We zouden liever aan de overkant van het Martelarenplein staan, zodat de klanten ons kunnen zien. En waar er ook meer plaats is. Maar dat wil de politie dan blijkbaar niet.” De werken aan het Martelarenplein zullen nog tot eind 2020 duren.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.