Grote Markt Aalst

Taxisector wil tijdelijke standplaatsen aan Grote Markt Aalst

Foto: ProMedia / Matthias Vanheerentals

De taxichauffeurs van Aalst willen dat er in de buurt van de Grote Markt tijdelijke staanplaatsen komen. Nu moeten bezoekers van evenementen steeds naar het stationsplein wandelen, waar de taxiplaatsen zich bevinden. De Stad Aalst neemt het voorstel in overweging.

Op de Grote Markt van Aalst worden vaak evenementen georganiseerd. Wie na afloop een taxi wil nemen, moet steeds naar het stationsplein wandelen waar de standplaatsen van de taxi’s zich bevinden. Dat is al snel een kwartier wandelen. Vooral voor oudere mensen is dat lastig. ’s Avonds en ’s nachts is de stationsbuurt bovendien niet meteen de gezelligste buurt.

“We willen niet veel standplaatsen: hooguit twee of drie”, zegt taxichauffeur Jan. “En die staanplaatsen moeten zelfs niet met wegmarkeringen aangebracht worden. Gewoon een plakkaat is voldoende. Zo zullen de mensen ons sneller vinden. Zeker voor oudere mensen is dat handig. Zo moeten ze niet helemaal tot het stationsplein wandelen. We hebben sowieso al met onze badge toegang tot de Grote Markt, waar we mensen kunnen ophalen en afhalen.”

Ronselen

En er zijn nog meer voordelen, zegt Jan. “Dat geeft ons als Aalsterse taxi ook de kans om daar even de wacht op te trekken. En om mensen die een taxi zoeken op te vangen. Soms zien we dat er taxi’s van buiten Aalst komen om hier ook klanten te ronselen, zoals bij Aalst Carnaval. Er rijden hier onder meer veel Brusselse taxichauffeurs rond die in Denderleeuw en Aalst wonen. Dat mag niet. Want zij behoren tot het Brussels Gewest, waar er een andere regelgeving geldt dan in Vlaanderen. De politie doet zijn best maar is onderbemand om veel te controleren.”

De stad Aalst laat weten dat de mogelijkheid voor een extra standplaats in de buurt van de Grote Markt met de dienst mobiliteit zal besproken worden.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.