Eetruimte Zaventem

Eetruimte en toiletten voor taxichauffeurs op Zaventem

De taxichauffeurs hebben op de luchthaven van Zaventem (Brussels Airport) tegenwoordig een eigen eetplaats met sanitaire voorzieningen. Er is zelfs een ruimte voorzien om te bidden. Het object is gebouwd aan parking P4, waar plaats is voor honderd wagens.

Vroeger hadden de chauffeurs geen eigen ruimte. Maar omdat de wachtrijen van taxi’s steeds langer worden, drong een vaste ruimte zich op. Die is er nu geplaatst. Op de parking P4 kunnen de chauffeurs een middagmaal nuttigen en er zijn ook sanitaire voorzieningen aanwezig. Het gaat om een tiental toiletten. Chauffeurs kunnen er tussen hun diensten bovendien in alle rust iets drinken en eten. Ook aan de gelovige chauffeurs is er gedacht. Er is een speciale bidruimte ingericht waar de chauffeurs kunnen tussen hun ritten door even kunnen bidden.

Zeer mooi cadeau

De taxichauffeurs zijn tevreden met dit initiatief van de luchthaven. “De luchthaven doet veel inspanningen voor ons”, getuigt een taxichauffeur over dit project. “Dat waarderen we echt. Dit is een zeer mooi cadeau. Het is er altijd heel proper en het wordt goed onderhouden door het personeel van de luchthaven van Zaventem.”

Het belang van de nieuwe ruimte is groot voor de taxichauffeurs die op Zaventem hun werkgebied hebben, legt hij uit. “We staan vaak in de file en dan is het handig dat er sanitaire voorzieningen zijn. En we kunnen er ook iets eten en drinken. Er is een koffiemachine. En het is er heerlijk warm. Zo kunnen we ook praten met de andere chauffeurs. Maar ook de gebedsruimte is handig. Er zijn immer veel chauffeurs van Marokkaanse afkomst.”

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.