Walter De Buckplein, Gent

Wildparkeerders storen Gentse taxichauffeurs

Walter De Buckplein, Gent

De vele wildparkeerders op de taxistandplaatsen aan het Walter De Buckplein in Gent geven de taxichauffeurs in die stad veel problemen. Er moeten vaak voertuigen getakeld worden.  

Het Walter De Buckplein ligt vlakbij de Vlasmarkt, een drukke uitgaansbuurt. Na de heraanleg van de Vlasmarkt is het aantal taxistandplaatsen gehalveerd van zes naar drie. Er werden daarom op het naburige plein naast de Sint-Jacobs kerk tien extra taxistandplaatsen voorzien.

Volgens de Gentse taxisector zorgt dat voor problemen. “Je zou denken dat het een goede zaak is, maar jammer genoeg is dat niet zo. Deze tien extra taxistandplaatsen worden namelijk voortdurend ingenomen door particuliere voertuigen”, zegt taxichauffeur Joeri. “Het is dweilen met de kraan open aan het Walter De Buckplein. Het doorsluissysteem, om er voor te zorgen dat taxi’s van het ene plein naar het andere plein aanschuiven, is hierdoor onwerkbaar. Op papier is dit idee misschien wel mooi uitgedacht maar in de praktijk is dat niet zo, dat is nu wel duidelijk.”

Verwarring bij politiediensten

Het resultaat is wel dat er vaak particuliere voertuigen moeten getakeld worden. “Daarenboven is de verwarring heel groot bij de politiediensten”, zegt Joeri. “Het ene politieteam spreekt het andere politieteam tegen als er moet getakeld worden. Volgens sommige agenten zijn de borden niet reglementair, anderen zeggen dan weer van wel, en nog andere laten het in het midden.”

De Gentse taxisector hekelt het probleem dat ze maar drie taxiplaatsen ter beschikking hebben. “Op drukke avonden is dat een ramp maar vooral ook onveilig, want taxi’s moeten hierdoor ongeordend door elkaar staan of in dubbele file,” zegt Joeri. TaxiPro heeft de woordvoerder van Gents Schepen Filip Watteeuw (Groen!) gecontacteerd. Die belooft de situatie te bekijken en later te reageren.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.