Vogelpoep Genk

Vogelpoep geeft problemen voor taxi’s Genk

Vogelpoep Genk / beeld Matthias Vanheerentals / promedia

Taxichauffeurs willen dat er een oplossing komt voor de problemen met duiven aan het station van Genk. Ze moeten dagelijks naar de carwash om de vogelpoep van hun taxi’s te laten wassen. Netten moeten een uitkomst bieden. 

In Genk parkeren de taxichauffeurs onder het dak van het station. Zo staan ze droog, althans wat betreft de regen. Hoog in het dak nestelen zich duiven die vaak hun behoefte doen op de daken van de taxi’s. Maar ook op de grond ligt het vaak vol met duivenpoep en moet er voortdurend gereinigd worden.

Eerder hing de NMBS al een schrikdraad hoog in het dak, maar die lijkt zijn effect toch te missen, zo zeggen de taxichauffeurs. “Het probleem is toegenomen”, zegt Hratchja Ter-Ghazaryan van MM taxi. “Onze wagens hangen vaak vol met duivenpoep. Mooie reclame is dat niet. Het is belangrijk om er snel bij te zijn. Als het te lang op de carrosserie van een wagen blijft liggen, dan brandt die in de lak van de wagen. Die krijg je er niet meer af. Ik moet dagelijks 8 euro betalen alleen al om de wagen te wassen in een carwash. Ik hoop de NMBS netten installeert om te verhinderen dat de duiven er komen.”

Stroomschokken missen hun effect

Ook Ronaldo Cavallo, zaakvoerder van Taxi AGS uit Genk, hoopt dat er snel een betere oplossing komt, zoals het hangen van netten. “Die stroomschokken van de schrikdraad hebben geen effect meer”, zegt de taxichauffeur. “Die duiven zijn daar immuun tegen geworden. ’s Avonds zie je zelfs de vonken van de schrikdraad springen, maar dat heeft allemaal geen resultaat. We hopen dat er snel een oplossing komt. Zo kan het niet meer verder.”

Onderwerpen: , ,

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.