Rechter met hamer. Foto: iStock / Alexstar

Celstraf met uitstel voor stomp in gezicht taxichauffeur

Foto: iStock / Alexstar

Een man uit Peutie is veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel en een geldboete voor het slaan van een taxichauffeur. Er was acht maanden cel tegen hem geëist.

In deze zaak lag aan het geweld tegen de chauffeur een ruzie met de passagier ten grondslag. De man nam in 2018 een taxi in de Mechelse buitenwijk Muizen. Hij wilde zich naar een McDonalds-filiaal in Kampenhout laten rijden. Op suggestie van de chauffeur zou de bestemming veranderd zijn naar een vestiging dichter in de buurt.

Stomp in gezicht als reactie

Eenmaal op de plaats van bestemming ontstond er een meningsverschil over de betaling voor de rit, met een handgemeen tot gevolg. De passagier stelt dat de taxichauffeur hem bij de arm had gepakt en dat de stomp in het gezicht van de chauffeur daarop een reactie was. Voor die actie eiste het Openbaar Ministerie acht maanden cel en een boete van 800 euro. De rechter vindt zes maanden celstraf met uitstel een geldboete volstaan, meldt de Gazet van Antwerpen.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur van Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.