Koningin Astridplein Antwerpen (Bron: Stad Antwerpen)

Taxisector wil standplaatsen behouden na heraanleg Koningin Astridplein

Bron: Antwerpen

De stad Antwerpen gaat het Koningin Astridplein aan het Centraal Station van Antwerpen grondig heraanleggen. De Antwerpse taxisector wil dat de standplaatsen ook na de heraanleg behouden blijven.

Oorspronkelijk had het stadsbestuur slechts een grondig onderhoud van het Astridplein gepland, maar daarmee zouden de bestaande problemen niet opgelost geraken. Daarom kiest de stad nu voor een volledige heraanleg.

Antwerpenaren zijn over deze heraanleg bevraagd. Hieruit bleek dat velen van hen hopen dat het plein weer even sfeervol als vroeger wordt. Bovendien hoopt de Provinciale Taxi Unie betrokken te worden bij de heraanleg. “Bij de vorige heraanleg is dat ook gebeurd”, zegt voorzitter Koen Van Oorschot en eveneens zaakvoerder van Antwerp-Tax.

Standplaatsen uitrusten met laadinfrastructuur

Het Koningin Astridplein is één van de drie taxistandplaatsen rondom het Centraal Station van Antwerpen. Van Oorschot vindt het belangrijk dat deze standplaatsen behouden én voldoende zichtbaar blijven. “Het is van belang dat als de mensen het Centraal Station uitkomen, ze niet moeten zoeken naar een taxi.” De standplaatsen zouden volgens hem ook uitgerust moeten worden van laadinfrastructuur voor elektrische wagens, al verwacht hij dat de stad Antwerpen dat al wel voorzien heeft.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.