Daklicht taxi (foto: Toyota)

Kaping taxi breekt man zuur op

Foto: toyota

Het parket wil een 30-jarige man uit Oud-Heverlee, bij Leuven, laten interneren. De man kaapte drie jaar terug een taxi in Leuven en veroorzaakte vervolgens een zwaar ongeval in Erps-Kwerps, bij Kortenberg.

Drie jaar terug keerde de man terug huiswaarts met een taxi, nadat hij in het UZ Gasthuisberg op consultatie was, zo meldt Het Nieuwsblad. Bij aankomst thuis liep het mis en weigerde de man de taxi te betalen. Hij maakte zelfs een wurgbeweging naar de taxichauffeur.

De man nam plots plaats op de passagierszetel, waarop de taxichauffeur zich meteen uit de voeten maakte. De passagier ‘kaapte’ vervolgens de taxi en belandde met het voertuig in Erps-Kwerps, waar hij betrokken raakte bij een zwaar verkeersongeval.

Poging tot wurging

Daarna ging het verder mis. De politie kwam ter plaatse en spoot pepperspray in de ogen van de man, maar dat had weinig effect. Verschillende agenten raakten gewond bij het gevecht dat ontstond, waarbij de man ook nog een agente probeerde te wurgen. Daardoor kreeg hij een aanklacht van poging tot doodslag.

De verdediging wil de feiten herkwalificeren naar slagen. De verdachte liet aan de rechter weten dat hij zich schaamt. Volgens het twee jaar oude verslag van de gerechtsdeskundigen was en is de man niet toerekeningsvatbaar. De verdediging vraagt een straf met uitstel gekoppeld aan voorwaarden.

De uitspraak volgt op 23 november. De man moest al een jaar in de cel verblijven.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.