Lichtfestival Gent

Andere taxiroute en standplaatsen in Gent door Lichtfestival

Foto: aangeleverd door Cats Communication

Taxi’s moeten in verband met het Lichtfestival in Gent, dat deze week plaatsvindt, een aangepaste route volgen. Ook worden er standplaatsen verplaatst en extra standplaatsen gecreëerd. 

Het Lichtfestival vindt plaats van woensdag 10 tot en met zondag 14 november. Taxi’s mogen tijdens het festival niet op het parcours rijden, het parcours kruisen of circuleren binnen het parcours. Van woensdag tot en met zaterdag duurt het van 18.30 tot 00.30 uur. Op zondag starten de festiviteiten een uur eerder, namelijk om 17.30.

Voor het evenement worden er ook taxistandplaatsen geschrapt, namelijk in de Pakhuisstraat, Kammerstraat, Vlasmarkt en de Belfortstraat. In plaats daarvan komen er extra standplaatsen nabij het parcours. Zo komen er in de Henegouwenstraat zes plaatsen, één plaats in de Drabstraat, in de Tichelrei vier plaatsen, bij het Sint-Michielsplein tien tot twaalf plaatsen, zeven plaatsen in de Keizer Karelstraat en vijf in de Dampoortstraat.

Andere opstelling en locatie

Het is alweer 10 jaar geleden dat de eerste editie van het Lichtfestival plaatsvond. Om het jubileum te vieren, haalt Gent vier publieksfavorieten terug die tijdens de voorbije festivals hoge ogen gooiden. Hun locatie en opstelling is net iets anders dan de eerste keer dat ze in Gent te gast waren. Zo hopen ze het publiek opnieuw te verrassen.

Route lichtfestival Gent
De aangepaste taxiroute.

Lees ook: Taxisector kreunt onder hoge brandstofprijzen

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.