Daklicht taxi. Foto: iStock / Byoung Joo

Geen verder onderzoek naar aanrijding tussen Duitse taxi en trein

Daklicht taxi. Foto: iStock / Byoung Joo (onbeperkt gebruik)

Er geraken stilaan meer details bekend over de opmerkelijke aanrijding van een Duitse taxi op een spooroverweg in Ninove. De chauffeur, die zijn voertuig te dicht bij de overweg achterliet, dient geen klacht in tegen zijn passagiers en daarom zal de politie geen verder onderzoek voeren.

De taxi was leeg toen deze dinsdag werd aangereden door een trein. De wagen was vertrokken uit het Duitse Heillbronn en er zaten twee passagiers in de wagen. Eenmaal aangekomen in Ninove, weigerden die te betalen en vluchtten ze weg, zo meldt Het Laatste Nieuws. Een van hen blijkt uit Letland te komen, de ander blijft spoorloos.

Eén passagier gevat

Het tweetal werden achterna gezeten door de chauffeur, maar die had zijn wagen net iets te dicht op de spoorwegovergang gezet. Een aankomende trein ramde vervolgens het portier van de taxi. De taxichauffeur kon één Letse passagier vatten. De politie dacht aanvankelijk dat hij illegaal in het land was, maar die bleek uiteindelijk toch in orde te zijn met zijn papieren.

Hoewel er geen gewonden vielen, had de lichte botsing zware gevolgen. Door het incident lag het treinverkeer tussen Ninove en Geraardsbergen tijdens de ochtendspits bijna twee uur stil.

Lees ook: Trein botst tegen lege taxi op spooroverweg

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.