Daklicht. Foto: ProMedia

Trein botst tegen lege taxi op spooroverweg

Daklicht. Foto: ProMedia

Een Duitse taxi is dinsdagochtend aangereden op een spooroverweg in Ninove. Er vielen geen gewonden, aangezien de taxi na een ruzie tussen klant en chauffeur leeg was. Spoorbeheerder Infrabel overweegt de kosten voor het ongeval en de gevolgen ervan op de taxichauffeur te verhalen.

Een taxichauffeur uit Duitsland bracht een klant naar Ninove. Aan de spooroverweg kwam het tot een discussie met de klant. De klant wilde de rit niet betalen en vluchtte weg. De taxichauffeur liet zijn auto op de spooroverweg staan en liep de klant achterna. Op dat moment gingen de slagbomen net dicht. De trein die voorbijkwam raakte het portier van de wagen dat was blijven open staan. Niemand raakte gewond, zo meldt Het Nieuwsblad.

Infrabel: opmerkelijke fout taxichauffeur

De lichte botsing had toch zware gevolgen. Door het incident lag het treinverkeer tussen Ninove en Geraardsbergen tijdens de ochtendspits bijna twee uur stil. De politie en brandweer kwamen ter plaatse.

Spoorwegbeheerder Infrabel vindt het toch opmerkelijk dat een chauffeur een dergelijke fout maakte. “Het is vreemd dat een chauffeur zijn auto op de overweg achterlaat”, zegt Thomas Baeken van Infrabel aan TaxiPro. “Als je over een overweg rijdt, bevind je je op spoorinfrastructuur. Dat staat duidelijk aangeduid. Een trein die aankomt, kan niet op enkele meters stoppen. De schade van dit ongeval kan verhaald worden op deze chauffeur”, aldus de woordvoerder. Er was geen schade aan de spoorweginfrastructuur.

Lees ook:

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.