Ambulance Antwerpen. Foto: iStock / Thankful Photography

Taxichauffeur lichtgewond door aanrijding met tram

Foto: iStock / Thankful Photography (onbeperkt gebruik)

Een taxichauffeur in Antwerpen is dinsdag lichtgewond geraakt toen hij tegen de zijkant van een tram botste. Ook de trambestuurder kwam er niet zonder kleerscheuren vanaf. De taxi was dusdanig beschadigd dat er een takelwagen nodig was.

De aanrijding gebeurde dinsdagochtend rond 8.50 uur op de Mechelsebrug. Wouter Bruyns van de politiezone Antwerpen zegt tegen Het Laatste Nieuws dat zowel de taxi als tram in dezelfde richting reden. “De wagen draaide nadien af naar links op het moment dat de tram er aankwam, en botste tegen de zijkant.”

Tramverkeer verstoord

Beide bestuurders raakten daarbij dus lichtgewond. Voor zover bekend zaten er geen passagiers in de taxi. Er is verder geen melding gedaan van het aantal reizigers in de tram. Zij konden hun weg overigens niet direct vervolgen, want tramlijn 7 en 15 raakten verstoord door het ongeval. Het duurde vijftig minuten tot de wagen was weggetakeld en de technische problemen verholpen waren.

Lees ook: Werkstraffen voor mishandelen en beroven Hasseltse taxichauffeur

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Dylan Metselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.