Uber

Brussel Mobiliteit neemt acht Ubervoertuigen in beslag

Foto: Uber newsroom

De afgelopen twee weken zijn zeker acht Ubervoertuigen in beslag genomen door de Brusselse overheidsdienst Brussel Mobiliteit. Dit vanwege overtredingen van de voorlopige wetgeving die daar geldt. Dat bevestigt de woordvoerster van Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS).

Vervoort heeft in het Brussels parlement bevestigd dat er controles worden uitgevoerd en processen verbaal worden opgemaakt, zo meldt de Brusselse nieuwssite BRUZZ. Die controles blijken dus ook resultaat te hebben. Van de acht voertuigen die reeds in beslag zijn genomen konden geen details worden gegeven vrijgegeven over welke regels er exact zijn overtreden. Vermoedelijk gaat het om Uberchauffeurs die met een Vlaamse of Waalse vergunning ritten uitvoerden op Brussels grondgebied.

51 vergunningen, 143 aanvragen in behandeling

De tijdelijke Brusselse ordonnantie met nieuwe regels voor Uberchauffeurs werd goedgekeurd op 9 december. Hier gingen meerdere acties van taxichauffeurs aan vooraf. Zij pleitten voor controles op VVC-chauffeurs uit andere regio’s. Hier is nu gehoor aan gegeven.

Zo moeten VVC-chauffeurs kunnen aantonen dat ze hun activiteit gemiddeld twintig uur per week uitoefenen en dat hun vergunningsaanvraag voor 15 januari ingediend was. Intussen zijn er 51 vergunningen verleend aan Uberchauffeurs die hun aanvraag deden voor die datum. Daarnaast worden er op dit moment nog eens 143 dossiers onderzocht van Uberchauffeurs die de aanvraag na 15 januari hadden ingediend.

Lees ook: Vervoer van gasten door restaurant moet aan taxiregels voldoen

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.