Daklicht

Belgen riskeren 7 jaar cel voor moordpoging op taxichauffeur in Salou

Drie Belgen riskeren in Spanje zeven jaar cel voor een moordpoging op een taxichauffeur. Die weigerde hen om 5.45 uur na een nachtje stappen mee te nemen omdat ze hun beurt niet wilden afwachten. Er ontstond een knokpartij. Vier agenten die ter plaatse kwamen raakten gewond. 

De feiten vonden in de zomer van 2018 plaats, zo meldt Het Laatste Nieuws. Het trio zocht in de vroege ochtend een taxi aan de taxistandplaats, net buiten het uitgangsleven van Salou. Ze zouden wat opdringerig zijn en wilden hun beurt niet afwachten. Ze stapten meteen naar een taxi en vroegen de chauffeur of hij hen mee wilde nemen. Die wilde dat niet en wees erop dat er nog verschillende andere klanten stonden te wachten. 

De verdachten schopten eerst tegen het voertuig, wat tot meer dan 317,05 euro aan schade leidde. Toen de chauffeur vervolgens uitstapte, werd hij meteen onder handen genomen door de jongeren. Hij kreeg een pak slaag. Een van de Belgen tilde de chauffeur omhoog en smeet hem vervolgens op de grond. Omdat hij met zijn hoofd op de grond neerviel, geraakte hij meteen bewusteloos. Een taxichauffeur die de jongeren probeerde te bedaren, moest het ook ontgelden. Hij werd ook geslagen en werd aangevallen met een riem.

Vier agenten gewond 

Hier bleef het echter niet bij. De jongeren probeerden het bewusteloze slachtoffer opnieuw aan te vallen, wat door vele andere taxichauffeurs wel verhinderd werd. Toen vier agenten ter plaatse kwamen, sloegen de jongeren meteen op de vlucht. Een van de daders gleed uit en viel, waardoor de agenten hem te pakken kregen. Een agent werd meteen door een mededader langs achter aangevallen en op het hoofd geslagen. Vier agenten raakten tijdens de knokpartij gewond. Twee agenten waren maandenlang buiten strijd. 

De gevolgen waren voor de taxichauffeur niet min. Hij lag vijf dagen op de dienst intensieve zorgen en was maandenlang arbeidsongeschikt. Een van de daders riskeert nu zeven jaar cel voor poging tot moord op een taxichauffeur. Twee daders riskeren daarvoor nog drie jaar extra in de cel voor het aanvallen van politieagenten. De daders zullen wellicht ook duizenden euro’s aan schadevergoedingen voor de slachtoffers moeten betalen. Het drietal kon toen na de feiten meteen opgepakt worden en zaten weken in voorhechtenis. De drie verdachten moeten zich – op een nog te bepalen datum – verantwoorden in de rechtbank in Tarragona.

Lees ook: Taxi Dominic uit Kortrijk gooit handdoek in de ring

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.