Gent. Foto: iStock / Vladislav Zolotov

‘Chauffeur met drugs in taxi is alweer aan het werk’

Gent. Foto: iStock / Vladislav Zolotov (onbeperkt gebruik)

De taxichauffeur die eerder deze week in Gent met cocaïne in zijn voertuig werd aangehouden, is volgens een getuige uit de taxisector alweer aan het werk. Intussen blijkt er in dezelfde stad afgelopen weekend een taxichauffeur onder invloed van drugs achter het stuur te hebben gezeten.

In totaal werden er afgelopen weekend 78 bestuurders onderworpen aan een controle. Een taxibestuurder, die op dat moment in dienst was, bleek onder invloed van drugs te zijn. Hij kon geen geldig rijbewijs voorleggen ter intrekking. Dat rijbewijs was nog in bezit van de politie naar aanleiding van een eerdere vaststelling van drugsgebruik in het verkeer, zo schrijft Het Laatste Nieuws.

De politie van Gent had dit weekend ook al cocaïne gevonden in een taxi aan het Sint-Pietersstation in Gent. De cocaïne zat verstopt in een taxilamp. Volgens een getuige uit de Gentse taxisector die anoniem wil blijven, was de man een dag later weer op vrije voeten en bood hij alweer zijn taxidiensten aan.

“Ik vind dat een verkeerd signaal. Ze hadden die wagen gewoon in beslag moeten nemen. De verkeerscode laat toe dat als er een signaal is van drugsvervoer, het voertuig in beslag kan genomen worden. De politie zei me aan telefoon dat ze die wagen niet in beslag kunnen nemen omdat dat in het nieuwe taxidecreet niet is opgenomen.”

Drugsdelicten in taxireglement opnemen

Diezelfde getuige vindt de hele situatie hallucinant. “Als de klant uitstapt en je vergeet die een taxibonnetje te geven en ze betrappen u erop, dan wordt je taxilicht afgenomen. Dat is dan wél opgenomen in het taxidecreet. Maar als ze drugs vinden, dan hebben ze er niet aan gedacht. We zullen aan de stad Gent vragen om zaken met drugsdelicten aan het Gentse taxireglement toe te voegen.”

De twee incidenten zijn alvast niet goed voor het imago van de Gentse taxisector, zo vertelt de getuige. “Dit is al het tweede incident in een week. De mensen pakken al zo weinig een taxi. En als dat dan twee keer in de pers komt, dan is dat niet goed voor de uitstraling van de taxisector. Mensen gaan dan twee keer nadenken eer ze een taxi nemen. De publieke opinie heeft snel een oordeel en scheren snel iedereen over dezelfde kam. Ze onthouden dat wel.” De getuige hoopt dat de politie de taxichauffeurs zeker blijft controleren.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.