Bier, proosten, café. Foto: iStock / Dragen Zigic

Taxi’s Tienen kunnen toch klanten oppikken aan Grote Markt

Bier, proosten, café. Foto: iStock / Dragen Zigic

Taxi’s zullen na de herinrichting van de Grote Markt in Tienen wel degelijk klanten kunnen oppikken aan dat plein. Dat heeft de schepen van Infrastructuur bevestigd.

In Het Nieuwsblad vertelt schepen Tom Roovers dat de taxi’s de meeste horecazaken op de Grote Markt na de werken weer vlotjes zullen bereiken, zoals dat vroeger ook het geval was. “Op het kruispunt van de Dr. Geensstraat, de doorgang tussen de terrassen en de bomenrij, komt in de richting van de Broekstraat een C3 met onderbord ‘uitgezonderd taxi’s, garagehouders, fietsers en bromfietsers klasse A en P’. Dus de weg langs de terrassen zal wel degelijk toegankelijk zijn voor taxi’s. Alleen voor de Gambrinus en de Grenadier komt de taxi niet voor de deur, maar dan moet de klant amper 20 meter stappen.”

Roovers heeft dit nog eens bevestigd aan TaxiPro. “Ik vond het inderdaad vreemd dat er gesteld werd dat het jammer was dat de taxi’s niet meer aan de terrassen hun klanten mochten oppikken, want dat was (en is) wel zo voorzien.”

Twee taxistandplaatsen

Voor Taxi Ronny is het in elk geval goed nieuws dat de onduidelijkheid opgelost is. “We hebben uiteraard een cliënteel op de Grote Markt”, zegt Ronny. “En als we er passeren dan is dat ook reclame voor ons. We vallen op en de mensen kunnen ons telefoonnummer noteren dat op ons busje staat.” Verder komen er – in het kader van de heraanleg van de Grote Markt – ook twee taxistandplaatsen. De taxisector vindt dat positief, maar vindt dat de standplaatsen wat te ver van de horeca liggen. Vandaar dat de sector het belangrijk vindt dat de horecazaken voor hen bereikbaar blijven.

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.