Uber (foto: Uber)

Vervoort dreigt met intrekken erkenning Uber in Brussel na incident

Foto: perskit Uber

Brussels minister-president Rudi Vervoort voert de druk op Uber opnieuw op. Hij dreigt ermee om de erkenning van Uber in te trekken als blijkt dat de taxidienst moedwillig Vlaamse en Waalse chauffeurs in Brussel laat rondrijden. Reden is een recent incident met een Vlaamse Uberchauffeur. 

Een Uberchauffeur met een Vlaamse licentie werd donderdagavond in Elsene aangehouden door een controleur van het Brussels Gewest, zo meldt Het Laatste Nieuws. De chauffeur zou agressief zijn en toen de politie zijn voertuig wilde takelen, schoten een veertigtal collega-chauffeurs hem te hulp om de takeling te verhinderen.

Uiteindelijk is de politie er toch in geslaagd om de wagen te takelen. Een woordvoerder van de politie stelt dat de ploegen die ter plaatse waren gekomen er uiteindelijk in zijn geslaagd om de situatie te temperen.

Tegen de regels in gehandeld

Tijdens een overleg in het Brussels parlement afgelopen vrijdag werd het incident besproken. Brussels minister van Financiën Sven Gatz (Open Vld) heeft toen namens Vervoort, die niet aanwezig kon zijn, laten weten dat Uber een waarschuwing krijgt. Er wordt namelijk tegen de regels in gehandeld. De huidige noodordonnantie waarmee Uberbestuurders aan de slag kunnen in Brussel, geldt alleen voor chauffeurs met een Brusselse licentie.

Uberchauffeurs met een Waalse of Vlaamse licentie die alsnog  in Brussel opereren, krijgen een boete opgelegd. Als blijkt dat Uber dit moedwillig toelaat, dreigt Vervoort de erkenning van de taxidienst in het Brussels Gewest in te trekken.

Lees ook: Strengere voorwaarden VVB-chauffeurs, taxisector eist controle

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.