Gent Sint Pieters. Foto: Matthias Vanheerentals / ProMedia

Pleidooi om taxi’s Gent-Sint-Pieters weer bovengronds te halen

Gent Sint Pieters. Foto: Matthias Vanheerentals / ProMedia

De taxistandplaatsen bij station Gent-Sint-Pieters bevinden zich al enkele jaren ondergronds. Gemeenteraadslid Veli Yüksel pleit er echter voor om ze weer boven de grond te halen, omdat ze soms lastig te bereiken zijn en om het ronselen van klanten tegen te gaan.

Dat laatste gebeurt namelijk bovengronds, terwijl de taxichauffeurs uit het zicht op de standplaats netjes hun beurt afwachten. Dat zegt Yüksel in gesprek met AVS.be. Hij constateert verder dat de taxi’s nu lastig bereikbaar kunnen zijn voor mensen in een rolstoel of met veel bagage. Het gemeenteraadslid gaat er zich om die redenen voor inspannen dat de standplaatsen weer een plek boven de grond krijgen. Hij doet dat zowel in de gemeenteraad als bij treinmaatschappij NMBS.

Lift en bewegwijzering

Uit gesprekken met die partij is al duidelijk geworden dat er naar de situatie wordt gekeken. Ronselaars heeft de NMBS bij het station nog niet aangetroffen, maar als dat wel gebeurt dan wordt er extra toezicht ingesteld. En vanuit de stad is duidelijk gemaakt dat er al langere tijd sprake is van een lift die het makkelijker moet maken voor minder mobiele of zwaarbeladen mensen om de standplaats te bereiken. Die zou er nog dit voorjaar moeten komen. Daarnaast is er bewegwijzering voorzien om duidelijk te maken waar mensen moeten zijn om de taxi’s te vinden.

Lees ook: Vervoer van gasten door restaurant moet aan taxiregels voldoen

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur van Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.