Ambulance Antwerpen. Foto: iStock / Thankful Photography

Twee zwaargewonden na ongeval met taxi in Mechelen

Foto: iStock / Thankful Photography (onbeperkt gebruik)

Twee inzittenden van een auto zijn afgelopen weekend zwaargewond geraakt na een aanrijding met een taxi. Het ongeval vond plaats op de E19 ter hoogte van Mechelen Noord. De taxichauffeur bleef ongedeerd.

Het ongeval gebeurde zaterdag rond 6 uur ’s ochtends, bericht de Gazet van Antwerpen. Een auto met Bulgaarse nummerplaat reed via de oprit van Mechelen-Noord de E19 op. De wagen zou daarbij over de wegmarkeringen gegaan zijn. Een taxi die net klanten had afgezet op de luchthaven van Zaventem, zag het voertuig te laat en reed erop in.

Zoektocht door politie

Door de klap werd de personenwagen tegen de vangrail geslingerd. Twee inzittenden, een man en een vrouw, zaten bekneld en moesten door de brandweer bevrijd worden. Ze werden vervolgens zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht.

Even bestond het vermoeden dat er een derde persoon in de wagen zat, waarna extra politietroepen werden opgetrommeld om de omgeving af te speuren. Deze zoektocht leverde geen resultaat op.

De taxichauffeur, die op weg was naar Antwerpen, bleef ongedeerd. Wel kon zijn voertuig, net als de personenauto, compleet verwoest naar de schroothoop afgevoerd worden. Naar aanleiding van het ongeval werden de drie rijstroken afgesloten, wat een file op de E19 tot gevolg had.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.