Chauffeur, bestuurder. Foto: iStock / Dusan Petkovic

Taxichauffeur gewond bij aanrijding op berucht kruispunt

Chauffeur, bestuurder. Foto: iStock / Dusan Petkovic (onbeperkt gebruik)

Op een kruispunt in Bambrugge waar geregeld ongelukken gebeuren, was het ook afgelopen weekend weer raak. Bij een botsing tussen een personenauto en een taxi raakte de bestuurder van die laatste gewond. 

Het Laatste Nieuws meldt dat nog niet duidelijk is waarom de bestuurder van de BMW de controle over het stuur verloor en in de tegengestelde rijbaan belandde. Feit is wel dat het voertuig daarbij frontaal op een tegemoetkomende taxi botste. De vrouw achter het stuur van de taxi raakte daarbij gewond aan haar knie. Twee vrouwen op een brommer werden net niet geraakt, maar ze kwamen door de commotie wel ten val en raakten eveneens gewond. De bestuurder van de BMW hield geen lichamelijk letsel aan het incident.

Veel verkeersongelukken

Het kruispunt waar het ongeval plaatsvond, staat erom bekend dat er regelmatig ongelukken gebeuren. Nog maar ruim een week geleden raakte een chauffeur zowel een boom als een geparkeerde auto. De discussie speelt dan ook of de snelheid op dat deel van de weg niet moet worden verlaagd van 70 naar 50 kilometer per uur.

Lees ook: ‘Slaperig achter stuur even gevaarlijk als rijden onder invloed’

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur van Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.