Beep

Antwerps taxiplatform werft chauffeurs

Een maand na de lancering van Beep is het Antwerpse taxiplatform op zoek naar extra chauffeurs. De vacature is op sociale media uitgezet. Momenteel heeft de Antwerpse app Beep, die een maand geleden gelanceerd werd, negen zelfstandige chauffeurs in dienst.

De introductie loopt blijkbaar naar behoren. “We voelen de vraag stelselmatig stijgen”, verklaart Steve Van Avermaet, oprichter van het platform, de vacatures. De ondernemer wil met het aanwerven van extra chauffeurs klaarstomen voor het post-coronatijdperk en het opheffen van de horecasluiting.

Heropening horeca

“Zeker bij het heropenen van de horeca verwachten wij een sterke stijging van de vraag en daar willen we ons nu op voorbereiden”, zegt Van Avermaet, die tevens directeur is van DTM het tweede taxibedrijf van Antwerpen, met 60 taxi’s en 130 chauffeurs.

Zelfstandige chauffeurs die zich bij Beep aansluiten, betalen een vast maandbedrag en een commissie per rit. “Een kleine fee”, benadrukt Van Avermaet, die stelt dat Beep met marktconforme tarieven werkt en niet met “dumpingprijzen zoals bij de buitenlandse platformen”.

Liberalisering met taxidecreet

De introductie van Beep is mogelijk gemaakt door liberalisering van de taximarkt met het taxidecreet dat sinds 2020 van kracht is. Hierdoor is er niet langer een beperkt aantal taxi’s dat mag opereren in de stad. De liberalisering is doorgevoerd om concurrentie binnen de taxisector te bevorderen en zo te komen tot een betere service naar de klant toe. Kort na Beep trokken ook het Amerikaanse Uber en de Franse taxi app Heetch naar Vlaanderen.

In een eerder gesprek met TaxiPro erkende Van Avermaet dat hij met Beep misschien wel een concurrent wordt van zijn eigen taxibedrijf. “Maar als ik het niet opzet, doet een ander het. En liever een platform met Antwerpse roots dan een grote, internationale onderneming vanuit Amerika”, verklaarde hij.

Lees ook:

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.