Vaccinatie. Foto: iStock / Inside Creative House

Ook Evergem denkt aan inzet taxi’s voor vaccinatievervoer

Vaccinatie. Foto: iStock / Inside Creative House

Evergem wil tijdens de vaccinatiecampagne in het voorjaar taxichauffeurs inzetten voor het vervoer van minder mobiele mensen naar de vaccinatieplaats. De gemeente volgt daarmee het voorbeeld van onder meer Blankenberge en Antwerpen.

Lokale taxichauffeurs konden tot uiterlijk eind januari een voorstel indienen. Daarbij werd gevraagd met verschillende scenario’s rekening te houden. Zo ligt een voorstel voor shuttlediensten met vaste opstapplaatsen op tafel en wordt er ook gekeken naar vervoer op maat voor één persoon en een kleine groep mensen die tot een bubbel behoort.

Taxichauffeur Joeri Cools uit Evergem is een van de taxi-ondernemers die een voorstel heeft ingediend. Het vervoer zou een welkome activiteit zijn in de coronatijd als de activiteiten sterk teruggelopen zijn. Behalve taxitarieven heeft hij ook een vast uur tarief doorgegeven.

Oost-Vlaamse chauffeurs wachten op Gent

Cools wacht ook met belangstelling de ontwikkelingen in Gent af. De Oost-Vlaamse stad vormt een belangrijk werkgebied voor de ondernemer. “Tot dusver hebben we van het stadsbestuur niets gehoord.”

Volgens Cools zijn in Gent alle voorwaarden aanwezig om ook een taxivervoer aan te bieden tijdens de coronatijd. “In Gent hebben ze al taxicheques voor minder mobiele mensen. Deze zouden ze best samen met de uitnodiging van een vaccinatie kunnen opsturen.” TaxiPro heeft bij het stadsbestuur om een reactie gevraagd.

Antwerpen en Blankenberge

Ook in Antwerpen ligt de samenwerking met taxibedrijven voor het vervoer van minder mobiele mensen naar vaccinatiecentra op tafel. In Blankenberge is er al een systeem uitgewerkt. Inwoners van de gemeente die voor een vaccinatie worden uitgenodigd krijgen tevens taxibonnen meegestuurd die ze bij een van de deelnemende taxibedrijven kunnen verzilveren.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.