Taxibord

GTL schort contributie dit jaar op

Foto: ProMedia

Om de noodlijdende taxisector tegemoet te komen, zal taxifederatie GTL dit jaar geen lidgeld heffen. Dit is vorige week besloten door de raad van bestuur van de taxifederatie en inmiddels aan de leden medegedeeld.

“We hebben besloten dat bestaande leden die in 2020 hun lidgeld hebben betaald, voor 2021 geen lidgeld verschuldigd zijn”, laat GTL-directeur Pierre Steenberghen aan TaxiPro weten. “Wij zijn een afspiegeling van de taxisector en willen de sector met dit gebaar tegemoet komen.”

Inkomsten sociaal fonds ook gedaald

Het jaarlijkse bedrag voor lidmaatschap bedraagt 42 euro en daar bovenop 7 euro per ingeschreven voertuig. Behalve het lidgeld beschikt GTL ook over andere inkomstenbronnen. Zo huurt het Sociaal Fonds voor de taxiondernemingen en de diensten voor de verhuur van voertuigen met chauffeur kantoorruimte van GTL. Ook deze instelling heeft overigens zware financiële klappen opgelopen door corona, omdat de bijdragen van taxibedrijven met personeel sterk verminderden.

Interen op reserve in afwachting betere tijden

Steenberghen geeft aan dat de taxi-organisaties zware tijden doormaken. “Maar gelukkig hebben we in de afgelopen jaren een reserve opgebouwd en kunnen we het komende jaar overbruggen. We hopen daarbij dat er ondertussen betere tijden aanbreken voor de sector.” Ook benadrukt hij dat GTL zijn lobbywerk gewoon zal voortzetten, en stelt dat zij er altijd zijn om mensen te steunen.

Onderwerpen: ,

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.