Taxi Kortrijk

Taxichauffeurs voeren toeterend actie om steun af te dwingen

Foto: Matthias Vanheerentals / ProMedia

De taxibranche is zwaar getroffen door de huidige coronamaatregelen. Het aantal ritten is met 70 procent afgenomen. Toch kunnen chauffeurs niet rekenen op financiële compensatie. Om dit af te dwingen, kwamen chauffeurs in Bilzen maandag toeterend in actie aan het station. 

Hoewel vervoersbedrijven ook tijdens de coronacrisis mogen blijven werken, daalt het aantal ritten keer op keer vanwege nieuwe coronamaatregelen. Wim Snellings van taxi Wimtess vertelt aan het Nieuwsblad dat de recente sluiting van het uitgaansleven bij zijn bedrijf heeft gezorgd voor een keldering in het aantal weekendritten.

Ook het feit dat in Nederland alles zo goed als op slot zit, helpt niet mee. Grensoproepen zijn er hierdoor ook nauwelijks meer. Op een aantal ritten naar vaccinatiecentra na, staan de wagens van Wimtess grotendeels stil. Ondertussen lopen de kosten door en moet er geïnvesteerd worden in schone voertuigen vanwege de hoge milieunormen die gelden.

Grotere actie al op het programma

Omdat steunmaatregelen daarbij ontbreken, kwamen taxi’s maandag in actie in Bilzen. Er wordt gevraagd om een financiële tussenkomst. Volgens de actievoerende taxichauffeurs is het ongehoord dat zij niet in aanmerking komen voor de compensatieregeling. Er staat inmiddels ook een grotere actie op het programma. De chauffeurs roepen alle taxibedrijven op om woensdagochtend 5 januari te verzamelen aan de Versuz in Hasselt om hun stem én toeter te laten horen.

Lees ook: COVID veroorzaakte massale werkloosheid bij chauffeurs busreizen

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.