Daklicht taxi. Foto: iStock / Byoung Joo

Restauranteigenaar betaalt taxi voor klanten vanwege parkeerproblemen

Daklicht taxi. Foto: iStock / Byoung Joo (onbeperkt gebruik)

Klanten die in het restaurant Porto Belfino in Sint-Niklaas gaan eten, krijgen voortaan een gratis taxirit aangeboden. De uitbater van de eetgelegenheid speelt zo in op de toenemende parkeerproblemen in de buurt. Bij Taxi Lemmens, die de ritten uitvoert, wordt heel tevreden gereageerd. 

Uitbater Rony De Clercq wil met de actie zijn restaurant aan de Houtbriel in Sint-Niklaas toegankelijk houden. Het centrum is immers steeds moeilijker bereikbaar met de wagen. Dat is vooral voor oudere mensen niet altijd makkelijk. “De mensen kunnen nu na hun restaurantbezoek veilig naar huis”, stelt hij. “Met het project hebben we al veel nieuwe klanten aangetrokken. De actie valt op, want ik heb ook al honderden extra likes op Facebook.”

Limiet aan taxiritten

De opvallende actie geldt enkel voor wie binnen een straal van 15 kilometer woont. Ook is er een limiet voor het aantal taxiritten per dag. Enkel de rit naar het restaurant is gratis. Wie terug met de taxi naar huis gebracht wil worden, moet de rit zelf betalen. “Maar dat halveert toch al de taxikosten”, zegt De Clercq. “Een menu kost in mijn restaurant rond 58 of 68 euro. De prijs voor de heenrit met een taxi hoeft er hiermee niet bij opgeteld te worden.”

Extra werk

Taxi Lemmens is blij met het initiatief. “Het loopt zeer goed”, aldus chauffeur Nicholas Lemmens. “Het is voor ons zeer positief. Er komen per dag toch weer een drie à vier extra ritten uit. Het is zeer tof dat deze mensen de taxi proberen te betrekken in hun arrangement van de maaltijd. De mensen hebben geen probleem met parkeren, ze worden voor de deur afgezet en het is gratis. Bovendien worden ze veilig teruggebracht.”

Lees ook:

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.