Bolt

Bolt wil met lancering in Brussel gespannen situatie verhelpen

Foto: persmap Bolt

De Brusselse taximarkt heeft er een nieuwe speler bijgekregen: mobiliteitsplatform Bolt. Het bedrijf wil een antwoord bieden op de gespannen situatie in de hoofdstedelijke taximarkt. Het is voor zowel reguliere taxichauffeurs als VVB-chauffeurs mogelijk om taxidiensten via de app aan te bieden. 

Brussel is al bekend met de diensten van Bolt. In juni vorig jaar lanceerde het mobiliteitsplatform namelijk deelsteps in de stad. Het bedrijf heeft een duidelijke visie als het aankomt op stedelijke mobiliteit. Het platform wil betrouwbare en betaalbare alternatieven aanbieden voor de privé-auto.

Laurent Pantusa, Country Manager Ride Hailing bij Bolt, stelt dat deze dienst wordt gelanceerd om een oplossing op de markt te brengen die meerwaarde biedt voor zowel passagiers als chauffeurs. “We houden de markt in Brussel al een tijd in de gaten, en willen graag onze lokale inzichten combineren met onze internationale ervaring. We kijken vol vertrouwen naar deze lancering.”

Goedkoopste alternatief bieden

Daarnaast wil Bolt ook het goedkoopste alternatief aanbieden. Het starttarief voor Bolt-ritten in Brussel is 8 euro, de kilometerprijs is 1,25 euro en het minuuttarief is 0,30 euro. Om te vieren dat Bolt deze dienst lanceert in België, worden er hoge kortingen gegeven tijdens de eerste weken. De prijs van de rit staat aangegeven in de applicatie wanneer passagiers een rit bestellen. Bolt stelt bovendien dat chauffeurs werken voor een eerlijk tarief.

“We zijn ambitieus om in België onze internationale kennis en de lokale Brusselse markt samen te brengen”, aldus Pantusa. Bovendien wil Bolt dus een antwoord bieden op de gespannen situatie in Brussel. “We zijn ervan overtuigd dat we oplossingen brengen voor de verkeersknoop in Brussel en in het mobiliteitsdebat in België. Onze ultieme ambitie is om het privaat gebruik van wagens te verminderen en betaalbare oplossingen te bieden voor onze gebruikers terwijl onze chauffeurs een eerlijke omzet draaien.”

Lees ook: Brussel Mobiliteit neemt acht Ubervoertuigen in beslag

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.nl

1 reactie op “Bolt wil met lancering in Brussel gespannen situatie verhelpen”

Gert Delbon|09.02.22|11:36

Met €18/u gaan ze niet ver komen vrees ik voor die chauffeurs.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.