LTM

Overname taxibedrijf LTM pakt nog niet uit zoals gehoopt

Foto: LTM

De overname van de Leuvense Taxi Maatschappij (LTM) heeft nog niet opgeleverd wat Koen Vander Elstraeten ervan had verwacht. De ondernemer wilde het takenpakket van zijn bedrijf behoorlijk diversifiëren, maar corona gooide roet in het eten. Toch blijft hij geloven in zijn plannen.

“Het is dramatisch in de taxisector”, vertelt Vander Elstraeten, sinds augustus eigenaar van de Leuvense Taxi Maatschappij (LTM). Met achttien auto’s, zes minibusjes en veertig chauffeurs in dienst is het het grootste taxibedrijf van Leuven. Momenteel draait het bedrijf nog niet eens op halve kracht. 70 procent van de chauffeurs staat op tijdelijke werkloosheid en meer dan de helft van de taxi’s komt de garage niet uit.

Bestel- en vrachtwagenverhuur

Zakelijke reizen en luchthavenvervoer nemen een belangrijke rol in het activiteitenpakket van het bedrijf in. “En juist het luchthavenvervoer ligt helemaal stil, terwijl ook het zakenvervoer tot een minimum beperkt is”, vertelt de ondernemer, die tevens eigenaar is van Carotec uit Everberg, een verhuurder van bestel- en vrachtwagens. Deze firma biedt tevens koerier- en verhuisdiensten aan.

Bij de overname zag hij veel synergie tussen beide bedrijven. “Neem het pakjesvervoer”, stelt Vander Elstraeten. “Dat is een interessante markt. Ik heb constant achttien taxichauffeurs op de weg. Deze kunnen ook een pakje meenemen, dat hoeft niet per se met een bestelwagen.”

Kwestie van tijd

Vander Elstraeten is ervan overtuigd dat hij zijn plannen op termijn alsnog kan realiseren. Dankzij overheidssteun en een aantal vaste opdrachtgevers weet het taxibedrijf zijn verliezen te beperken. “Gelukkig zijn wij een gezond bedrijf en zullen we klaar staan als de wereld weer normaliseert”, zegt de ondernemer. Het taxibedrijf voert vaste opdrachten uit voor NMBS waarvoor het personeel en gestrande reizigers vervoert. “Ook doen we veel transport voor ziekenhuizen”, vult hij aan.

Koen Vander Elstraeten nam het bedrijf over van Philippe Dechamps, die acht jaar aan het roer stond bij Leuvense Taxi Maatschappij. TaxiPro schreef in augustus over de overname en de geschiedenis van het Leuvense taxibedrijf.

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.