Vaccinatie. Foto: iStock / Inside Creative House

Versoepeling oude VVB-regels voor vervoer naar vaccinatiecentra

Vaccinatie. Foto: iStock / Inside Creative House

De Vlaamse overheid heeft een ontwerpbesluit klaarliggen dat voorziet in versoepeling van de regels van VVB-bedrijven die onder de oude exploitatievergunning werken. Versoepeling van de regels moet ervoor zorgen dat het vervoer van en naar vaccinatiecentra kan worden gefaciliteerd.

Dat meldt taxifederatie GTL op haar website. In het ontwerp besluit wordt de regel opgeschort dat VVB-bedrijven moeten werken met opdrachten van minstens drie uur. Het zou specifiek gaan om het vervoer van-en-naar de vaccinatiecentrum.

Verzoek van gemeenten

Volgens de taxifederatie komt de versoepeling op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten, die anders vrezen niet genoeg vervoer naar de vaccinatiecentra te kunnen mobiliseren. Het ontwerp besluit zou mogelijk deze maand nog goedgekeurd kunnen worden.

De mogelijke aanpassing van de regels is alleen van toepassing voor VVB-bedrijven die werken onder de oude exploitatievergunning. Voor VVB-bedrijven die al onder het taxidecreet 2020 vallen geldt de drie uren-regel niet.

Lees ook:

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.