LTM

LTM weer op volle kracht dankzij vaccinatievervoer

Foto: LTM

De Leuvense Taxi Maatschappij (LTM) haalt deze week ook zijn laatste taxi’s uit de corona-ruststand. Het taxibedrijf neemt bovendien vijf extra chauffeurs in dienst. Daarmee maakt LTM zich klaar voor het vervoer van minder mobiele mensen naar vaccinatiecentra vanaf 1 maart, dat naar verwachting veel extra werk gaat opleveren.

LTM had de laatste tijd al niet te klagen over klandizie en draait nu op 65 procent van haar capaciteit, zegt zaakvoerder Koen Vander Elstraeten. “Vooral tijdens de winterweek hadden we drie keer zo veel werk als anders. Daarnaast hebben we vaste klanten, zoals de NMBS en ziekenhuizen, waarvoor het werk gewoon doorloopt”, aldus de Leuvense ondernemer, die zijn taxi’s ook inschakelt voor koeriersdiensten.

Door de toename van activiteiten haalde LTM de laatste weken al weer vijf auto’s terug in de verzekering. Daardoor rijdt het nu met achttien taxi’s rond: zes busjes en dertien bestelwagens. Deze week worden dan ook de laatste drie taxi’s uit hun ruststand gehaald. Vander Elstraeten verwacht vanaf 1 maart veel extra werk in verband met het vervoer van minder mobiele mensen naar vaccinatiecentra.

Proactief gemeenten benaderd

“De laatste weken hebben we alle gemeenten in een omtrek van 40 kilometer benaderd of we konden helpen bij het vervoer tijdens de vaccinatiecentra. Ik heb daar een werknemer voltijds opgezet voor drie weken lang”, legt hij uit. Deze inspanningen waren niet vergeefs.

LTM sloot de afgelopen tijd contracten af met de gemeenten Tienen, Boutersem, Hoegaarden en Kortenaken. Daarnaast gaat het taxibedrijf ook vaccinatievervoer doen in Landen, Linter, Geetbets, Zoutleeuw en Kortenberg, waarbij het vervoer in die laatste plaatsen aan vaste tarieven geschiedt. Ook in de thuisbasis Leuven gaat het bedrijf vanaf 1 maart transfers uitvoeren vanuit Groot Leuven naar de Brabanthallen. Vander Elstraeten stelt dat de ritten aan een verlaagd tarief worden uitgevoerd. “Dat hoort ook bij onze maatschappelijke rol als taxibedrijf.”

Vijf nieuwe chauffeurs onder contract

Niet alleen is LTM deze week wat betreft het wagenpark weer op volledige, precorona oorlogssterkte; tevens krijgt het personeelsbestand een extra boost door het aanstaande vaccinatievervoer. “We hebben vijf nieuwe chauffeurs aangenomen.” Daarmee heeft Vander Elstraeten 42 chauffeurs op de loonlijst heeft staan.

De vijf nieuwe rijders krijgen allemaal een vast contract, waarvan drie op deeltijdbasis. “Daar zit bijvoorbeeld een postbode bij die om 15.00 uur gedaan heeft met zijn werk en dan nog wat extra wil verdienen als chauffeur. De twee vaste contracten moeten ook voorzien in de vraag naar dringende transport en koeriersdiensten.” Met zijn beslissing geeft hij er blijk van een goed vertrouwen te hebben in de toekomst.

Lees ook:

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.