Daklicht taxi (foto: Toyota)

Hasselt verdubbelt tarieven vaccinatievervoer na kritiek

Foto: toyota

Hasselt leek eerder deze week nog bot te vangen bij lokale taxibedrijven voor deelname aan het vervoer tijdens de vaccinatiecampagne. Na kritiek van de taxibedrijven heeft de stad haar tarieven inmiddels aangepast, om zo het mobiliteitsvraagstuk voor de coronaprikken alsnog te kunnen oplossen.

“De prijsvraag werd ingetrokken en de tarieven zijn aangepast”, schrijft de kabinetschef van de burgemeester van Hasselt, Jan Wouters, in een reactie aan TaxiPro. “Die beslissing is gevallen, zoals steeds na constructief overleg met enkele aanbieders en nadat wij op de hoogte gebracht zijn van de foutieve aanbesteding.”

Lage tarieven

Eerder lekte uit dat grote taxibedrijven in Hasselt en omgeving van deelname aan het vervoer naar het vaccinatiecentrum afzagen wegens lage tarieven. Voor een rit Alken-Hasselt werd bijvoorbeeld 12,50 euro geboden, terwijl het vervoer van een passagier uit Zonhoven naar Hasselt 11,50 euro in het laatje zou brengen. Veel te weinig, stelden de betrokkenen. Inmiddels zijn deze specifieke tarieven opgetrokken naar respectievelijk 25 en 22,50 euro.

Met deze tarieven wordt het vaccinatievervoer voor de taxiondernemers wel interessant. Taxibedrijven kunnen eerdaags de nieuwe aanbesteding in hun mailbox verwachten. Ze moeten vervolgens uiterlijk 22 maart hun interesse kenbaar maken, waarna de gemeente op woensdag 24 maart een keuze maakt.

Lees ook: Hasselt vangt bot bij taxibedrijven voor vaccinatievervoer

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.