Sammy Declerck

Taxi Leiedal zoekt nieuwe chauffeurs voor vaccinatievervoer

Foto: Sammy Declerck

Taxi Leidedal uit Kortrijk is druk met ritten van en naar het vaccinatiecentrum en is op zoek naar nieuwe taxichauffeurs. De ritten naar het vaccinatiecentrum worden gezien als een overbrugging naar betere tijden.

“Wij hopen de komende maand te kunnen overbruggen met ritten van en naar het vaccinatiecentrum”, vertelt Peter Kemseke, zaakvoerder van Taxi Leiedal uit Kortrijk. “Daarna hopen we in mei op meer werk als de horeca weer open gaat en mogelijk ook het internationaal reizen weer aantrekt.”

Vorige week is het bedrijf gestart met vaccinatieritten en deze week staan er zestig boekingen op de planning. “We zijn tevreden met deze opdrachten voor de stad”, laat Kemseke weten. Voor het extra werk werden twee taxichauffeurs teruggehaald uit tijdelijke werkloosheid. Terwijl het taxibedrijf tijdens het dieptepunt van de coronacrisis nog maar één chauffeur in dienst had, loopt dat aantal op naar vier deze week.

Tijdelijk in de zorg gewerkt

Onder het personeel ook Sammy Declerck (foto bij dit artikel) uit Beveren-Leie, die vorig jaar vanuit economische werkloosheid tijdelijk een baan in de zorg had geaccepteerd. Met zijn bijbaan wilde hij zijn steentje bijdragen aan de zorg, maar tevens ook de verveling van het thuis zitten tegengaan, vertelde hij destijds aan TaxiPro.

“Sammy is inmiddels sinds januari weer aan het werk en heeft sindsdien nog geen moment thuis gezeten”, vertelt Kemseke. Vijf van de negen chauffeurs die het taxibedrijf voor corona in dienst had, hebben de sector inmiddels vaarwel gezegd en werken bij voorbeeld bij de Post en Colruyt. “Ik heb ze gepolst om terug te komen, maar ze hebben inmiddels contracten bij andere bedrijven, buiten de taxisector”, aldus de zaakvoerder.

Nieuwe chauffeurs aanwerven

Met het oog op de oplopende drukte is het taxibedrijf daarom op zoek gegaan naar nieuwe chauffeurs. “We hebben sollicitatiegesprekken lopen en twee kandidaten zijn inmiddels al medisch gekeurd”, aldus Kemseke, die aangeeft dat het aanwerven van taxichauffeurs minstens een maand in beslag neemt. Zo moet ook de administratieve procedure voor de aanvraag van een bestuurderspas meegerekend worden.

Kemseke zet in op het aantrekken van de taximarkt in de komende maanden, maar hij wil zich ook niet rijk rekenen. “Het zou mooi zijn als de horeca dadelijk weer open gaat maar we moeten eerlijk zijn: nu gaan de coronacijfers weer de verkeerde kant op. Het blijft kortom afwachten.”

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.