Daklicht taxi (foto: Toyota)

Eigenaar Rupel Taxi zoekt opvolging

Foto: toyota

John Rubens van Rupel Taxi uit Boom is op zoek naar een opvolger. De zaakvoerder wilde tot zijn zeventigste doorgaan, maar door corona is hij daar van teruggekomen. “Ik moet bijna alles zelf doen en heb er veel spaargeld ingestoken. En wie zegt mij dat we over een half jaar niet weer een lockdown krijgen?”

John Rubens is een gekende naam in de Antwerpse taxiwereld. De 65-jarige zaakvoerder van Rupel Taxi stamt uit een nest van taxiondernemers. “Mijn grootouders hadden een taxibedrijf en mijn ouders daarna. Ik ben feitelijk in een taxi opgegroeid”, vertelt hij aan TaxiPro.

Sinds elf jaar exploiteert hij Taxi Rupel in Boom. Totdat de coronacrisis uitbrak, had hij zijn zaken goed op orde. Het bedrijf heeft een vaste en trouwe klantenkring, vier voertuigen op de weg en acht chauffeurs in dienst. Rubens kon het werk verdelen en zijn eigen inzet beperken tot de mooie klussen. “Maar nadat corona uitbrak en de contracten van chauffeurs afliepen, ben ik alles zelf moeten gaan doen. Ik ben 24 uur per dag in touw.”

Meer bestellingen dan capaciteit

Naast zichzelf heeft hij nog twee losse medewerkers in dienst, waarvan de één doordeweeks wat uren draait en de ander in het weekend ingezet wordt. Met deze aanvulling is de ondernemer niet in staat alle bestellingen aan te nemen. “Een groot deel van de binnenkomende opdrachten zet ik door naar ondernemers in de buurt of naar Antwerp Tax, met wie wij al zeven jaar samenwerken.”

Door het overschot aan opdrachten en de positieve vooruitzichten in de taxisector is Rubens op zoek naar meer medewerkers. “Ik zou graag iemand vast in dienst nemen, maar kan niemand vinden.”

De ondernemer heeft zijn voormalige chauffeurs benaderd, maar de meeste hebben ander werk gevonden. “Ze werken bijvoorbeeld bij een fabriek in de buurt en hebben een vast salaris van rond de 2.000 euro. Waarom zouden ze terugkomen en werken in de taxisector aan een minimumloon met aanvullende bonussen, terwijl er morgen weer een lockdown afgekondigd kan worden?”

TaxiPro schreef enkele maanden geleden al over het beslag dat de coronacrisis legde op de ondernemerslust van Rubens en zijn vrouw Karen. “Nog afgezien van de praktische moeilijkheden als het vinden van nieuwe chauffeurs, weet ik niet waar ik de kracht en goesting vandaan moet halen om er weer voor te gaan. Het vertrouwen is helemaal weg. Wie weet wat er in de toekomst gebeurt? Er is geen zekerheid meer”, vertelde Karen destijds.

Op zoek naar opvolging

Medio juni, terwijl de taxisector langzaam uit het coronadal kruipt, hebben de ondernemers hun keuze gemaakt. “Ik wilde aanvankelijk tot mijn zeventigste doorgaan, maar door corona en de gewijzigde situatie wil ik op korte termijn een stapje terug doen”, vertelt Rubens. “Wij zoeken een overnemer of in het ideale geval iemand die in het bedrijf wil stappen. Op die manier kan het bedrijf geleidelijk overgenomen worden.”

Volgens Rubens heeft Rupel Taxi alles in zich om weer snel tot een bloeiende onderneming uit te groeien. “Het afgelopen jaar is niet makkelijk geweest, maar door er onder andere spaargeld in te steken, hebben we geen schulden. Daarnaast hebben we een groot en trouwklantenbestand en zijn er nauwelijks taxibedrijven in de buurt”, benadrukt hij.

Rupel Taxi heeft momenteel twee taxi’s op de weg terwijl er nog een voortuig op tijdelijke non-actief staat.

Lees ook: Coronacrisis laat diepe sporen na bij Rupel Taxi

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.