D-Drive. Foto: Matthias Vanheerentals / ProMedia

Start vakantieseizoen geeft luchthaventaxi’s meer werk

D-Drive. Foto: Matthias Vanheerentals / ProMedia

Nu het vakantieseizoen op gang komt, neemt ook de drukte op Brussels Airport toe. De luchthaventaxi’s zijn vooral opgelucht dat ze weer aan het werk kunnen.

Op Brussels Airport was het donderdag drukker dan normaal door de start van de vakantie. Voor de luchthaventaxi’s zorgt het alvast voor extra werk. Frank Van Oost van Shuttle Service West uit Ruiselede heeft het druk. “Vrijdag heb ik maar liefst zeven ritten op het programma staan. Ik kan voor heel de maand juli niet klagen. Wat augustus en september zullen brengen, moeten we nog afwachten. Het zal nooit zijn als de andere jaren, maar we geven de moed niet op.

De afgelopen twee seizoenen gingen voor deze West-Vlaamse luchthaventaxi zo goed als verloren. “De reissector is een ramp geweest”, zegt Van Oost. “Wie had gedacht dat zo’n klein beestje de hele wereld kapot ging maken. We moeten erdoor. Gelukkig dat we geen beginners waren en dat we iets gespaard hadden. We hebben het overleefd.”

Ook ritten naar buitenland

Wat verderop komen we D-drive uit Affligem tegen, een jong en dynamisch bedrijf gespecialiseerd in luchthaven- en personenvervoer. “Sinds twee weken beginnen we weer beter te draaien”, zegt taxichauffeur Vickey. “Het professioneel en privé-vervoer draait zeer goed, al is het nog niet zoals vroeger. We zien wel dat de mensen zeer kort op voorhand boeken. Ze durven niet lang vooruit kijken.”

Taxichauffeur Mieke Martijn van BTM Airservice uit Elsegem is ook opgetogen over de heropleving. “Vorige week donderdag is dat begonnen. In juli staan er enorm veel ritten gepland, ook naar het buitenland. Dan denk ik aan Schiphol en Parijs. In augustus staat er nog niet veel gepland. Ik ben blij dat alles weer start. We hebben het enorm gemist. We hebben wel tien maanden op onze honger moeten zitten.”

Goed vooruitzicht

Luchthavenvervoer Kelly uit Haaltert ziet toch donkere wolken. “We kunnen meer doen dan eerst”, zegt Kelly. “Maar er zijn veel mensen die wachten tot het laatste moment om te boeken. We hebben veel annuleringen van mensen die naar Gran Canaria vliegen. Vanuit Brussel mogen ze door de rode zone niet meer vertrekken naar Gran Canaria. Het regent annuleringen.”

Ludo De Cort van VHF Taxi uit Brasschaat heeft als TaxiPro hem spreekt net een klant afgezet voor een vlucht naar Portugal. “Ik ben hoopvol. We hopen dat we erbovenop geraken met de verlofperiode. We hebben er een goed vooruitzicht op. Het geeft lang genoeg geduurd.”

Lees ook: Corona en taxidecreet zorgen voor leegloop Gentse taxisector

Auteur: Matthias Vanheerentals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.