Luchthavenvervoer

Taxiondernemer wil met nieuwe website meer hengels uitwerpen

Beeld Brussels Airlines: vliegtuigen worden ingepakt / foto komt uit beelddatabank van Brussels Airlines

Met het versoepelen van de coronamaatregelen en het aantrekken van de internationale luchtvaart, ziet Taxivervoer Antwerpen kansen in het luchthavenvervoer. Recentelijk lanceerde het bedrijf de website Luchthavenvervoer Charleroi om zo de online aanwezigheid te versterken. 

Taxivervoer Antwerpen, Luchthavenvervoer Antwerpen, Taxiregio Antwerpen en nu dus Luchthavenvervoer Charleroi: het zijn allemaal websites van taxiondernemer Salman Shafiq. Zijn webdesigner, Luc Siebens van Website Designer, legt het als volgt uit. “Er is een vijver om in te vissen. Waarom zou je dan niet meerdere hengels uitwerpen? Dan is de kans dat je een vis vangt groter. Elke website heeft bovendien zijn eigen doelgroep en spreekt andere klanten aan.”

Een sterke online aanwezigheid is volgens Siebens onmisbaar voor taxibedrijven. “In een markt waar veel concurrentie heerst, is het belangrijk dat jouw bedrijf aanwezig is op internet en vooral hoog scoort in de zoekresultaten van Google.” Hij meent dat het internet en de sterk wisselende taximarkt steeds nieuwe mogelijkheden opleveren. “Het internet leeft, is in verandering, en omdat veel taxibedrijven tijdens corona gestopt zijn, liggen er weer nieuwe mogelijkheden.”

Nieuwe klanten zoeken

Deze mogelijkheden ziet Salman Shafiq dus ook in het luchthavenvervoer naar Charleroi. De luchthaven is vanuit Antwerpen zeer moeilijk te bereiken met het openbaar vervoer en klanten komen daardoor sneller bij de taxi terecht als oplossing.

Op dit moment valt de interesse nog tegen, geeft de ondernemer aan. “We hebben nog niet veel ritten naar Charleroi. Zaventem daarentegen loopt wel een stuk beter dan enkele maanden geleden.” Met de nieuwe website hoopt de ondernemer ook nieuwe klanten aan te trekken. “Veel oude klanten zijn afgehaakt, bijvoorbeeld mensen die voor zakelijke reizen het vliegtuig namen.”

Van een naar vier taxi’s

Taxivervoer Antwerpen zag de taximarkt de afgelopen weken enorm verbeteren, alhoewel er nog een lange weg te gaan is. “Ik schat dat we op ongeveer 60 procent van ons oude niveau zitten”, vertelt Shafiq, die inmiddels weer vier taxi’s op de weg heeft. In april was hij nog maar actief met één taxi. Vooral in het weekend is de agenda van het taxibedrijf goed gevuld. “Maar ik heb ook de indruk dat dit komt omdat veel collega-taxibedrijven nog gesloten zijn”, aldus de ondernemer.

Lees ook: 

Auteur: Jerom Rozendaal

Jerom Rozendaal is als freelance redacteur verbonden aan TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.