Taxichauffeurs Oostende. Foto: Matthias Vanheerentals / ProMedia

Kusttaxibedrijven kennen goede julimaand

Taxichauffeurs Oostende. Foto: Matthias Vanheerentals / ProMedia

Taxibedrijven aan de kust zijn tevreden over de hoeveelheid werk in de maand juli. Het toerisme herstelt en door de crisis in Wallonië kiezen toeristen nog sneller voor de kust.

Juli is nog niet voorbij, maar het is toch al een vrij drukke maand. Taxichauffeur Ghosi Hassib van taxibedrijf het Anker in Oostende, dat hij samen met zijn vader uitbaat, is optimistisch. “Zodra het mooi weer is, is het druk. Ook ‘s avonds en zelfs tot in de nacht hebben we behoorlijk wat werk. We zagen veel toeristen uit Frankrijk, Duitsland en Nederland.”

De overstromingsramp in Wallonië heeft ervoor gezorgd dat veel toeristen hun vakantiereisje richting kust omboekten. “Sinds de ramp is het bij ons alleen maar drukker geworden”, zegt Hassib. “Ik ben er zelf van geschrokken.”

Er komt schot in de zaak

Bij City Tax in Oostende zien ze ook positieve evoluties. “Juli was druk”, zegt zaakvoerder Michael Bogaert. “Door het goede werk van de burgemeesters van de kustgemeentes Oostende en Middelkerke – die weer volop evenementen aan het organiseren zijn – komt er weer schot in de zaak. Juni kende een rustige start maar naarmate we naar augustus gaan, zullen meer mensen de kust bezoeken en zijn we ook weer genoodzaakt om alle auto’s volop te benutten.” City Taxi is door corona van vier auto’s naar twee gegaan.

Vooral overdag vrij druk

Bij Taxi 58 in Koksijde reageren ze ook vrij positief op de maand juli. “Het is met ups en downs geweest tot nogt oe”, vertelt chauffeur Hugo van Taxi 58. “Het was bij momenten vrij druk, vooral overdag. Tijdens de nacht was het kalm. Het is al beter dan vroeger, maar nog niet zoals het vroeger was. Naast Belgen zagen we ook toeristen uit de omliggende buurlanden, zoals Frankrijk en Nederland. Ik denk dat we toch boven break-even gedraaid hebben.”

Lees ook:

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.