VHF Taxi

VHF Taxi breidt tweede vestiging uit

Foto: VHF Taxi

VHF Taxi wil tegen het einde van het jaar voor de nieuwe vestiging in Kontich nog tien à vijftien chauffeurs extra aanwerven. Daarmee wordt het personeelsbestand op die locatie ongeveer twee tot drie keer zo groot.

Momenteel telt de vestiging in Kontich, die in mei werd opgericht, namelijk zes chauffeurs. Dat aantal moet dus fors omhoog. “We gaan mensen uit de streek aanwerven”, zegt zaakvoerder Steven Van Hoof. “We merken dat die de omgeving het best kennen. Dat is ook leuker voor de dispachters.”

Daarnaast wordt het wagenpark in Kontich verder uitgebreid met elektrische Tesla’s. “In principe moeten er tegen 2022 vijf à zes wagens bijkomen”, zegt Van Hoof. “Momenteel rijden er al twee Tesla’s rond vanuit Kontich. We merken dat de klanten er vaak extra naar vragen om in deze taxi’s vervoerd te worden. De eerste Tesla’s voor onze vestiging in Brasschaat kochten we vier jaar terug. We hebben met deze investeringen zeker ons klantenbestand kunnen uitbreiden. We hebben al veel van hen zelf zien overschakelen naar een elektrisch voertuig, nadat ze het bij ons gezien hadden.” Eerder raakte de elektrificering van de vloot nog vertraagd door corona.

Minder lege ritten

VHF Taxi heeft ook nog een vestiging in Brasschaat en bedient dus vooral het zuiden van Antwerpen. “Het werkt goed dat we nu twee vestigingen hebben”, zegt Van Hoof. “We kunnen vlotter voertuigen uitwisselen.” Met de vestiging in Kontich wil het taxibedrijf ook het aantal lege ritten terugdringen.

“Ik geef toe dat onze kosten vrij hoog liggen omdat we vaak leeg rijden en een zeer uitgestrekte regio bedienen. Net daarom hebben we ook Kontich erbij genomen. Als we van Brasschaat naar Berchem rijden, kunnen we aansluitend een rit terug nemen van bijvoorbeeld Antwerpen, Berchem, Edegem of Wilrijk.|”

De zaken gaan goed

De laatste weken draaien de zaken overigens zeer goed bij het Antwerps taxibedrijf. “We hebben heel wat ritten naar de luchthavens en naar de kust gedaan”, zegt Van Hoof. “We zien dat mensen graag terug op vakantie gaan. Als familiebedrijf willen we de service optimaal houden om klanten aan ons te binden. We hebben een heel vast cliënteel dat meteen na de coronacrisis is teruggekomen. En die waarderen dat wel.”

Auteur: Matthias Vanheerentals

Matthias Vanheerentals is freelance redacteur van TaxiPro.be.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.